Onsdag 210514

Blev bjuden på födelsedagsfika hos Lena och Marcus idag. Dock blev det en väldigt snabb visit då jag sedan skulle vidare mot Luleå med Anna-Maria.
Väl i Luleå åt vi middag på Waldorf innan vi gick till min gamla skola för att se mode och designs årliga modevisning. Fick se många fina plagg, träffade några gamla klasskompisar och mina gamla sylärare. Saknar nästan att gå gymnasiet.
 


 

Malin 30år 

Måndag 190514

Idag hölls det en tyst demonstration mot SD på torget mitt i lilla Piteå som jag deltog i. Det värmde i mitt hjärta att se så många pitebor vända ryggen från rasismen.  
 

Raw vegan pastasås

Tänkte dela med mig av ett recept som jag gjorde igår. Billigt, enkelt, snabbt att laga och framförallt gott!
 
"Pasta" Skala en hel zucchin till "pasta".
Pastasås Stavmixa krossade tomater (kan ta färska tomater också) tillsammans med soltorkade tomater, vitlök, kallpressad olivolja, salt och basilika tills det blir en slät sås. Om man vill kan man tillsätta hackad lök.
Sen är det klart! Behövs inte värmas upp. 
 

Resfeber

Då var resan till Stockholm bokad inför Japan resan. Då är nästan allt klart förutom vandrarhemmen. Känner sån otrolig resfeber redan nu. Sitter mest på youtube och letar roliga saker man kan göra i Tolyo. Än så länge låter det såhär; disneyland/disneysea, hjortpark, uggle-café, arkadhallar, shoppa på shibuya 409, ha picknick och äta bento, äta sushi, besöka tempel. Jag slutar här för annars blir listan på tok för lång. Hur ska jag kunna vänta i 82 dagar?! 
 

Måndag 120514

Fick låna josses juicer under tiden hon är i USA. Har precis sörplat i mig en juice av följande; morötter, selleri, mandariner och apelsiner. Tror jag gick lite väl lös på sellerin då det blev en så "jordig" smak. Dock helt okej för första försöket. 
Idag har jag då inte så mycket planerat, ska söka några jobb och städa lägenheten.  
 

Födelsedagsfika

På söndagen bjöds det på födelsedagsfika hemma hos mig och Gustav på nygatan. Efter fikat blev det söndags-bbq hos grannarna på malmgatan.
 

 

Valborg

Det blev att spendera valborg hos Crabbo med gänget. Drack complicity red och tände brasa vid tages. Efter det gick jag och Linnea till kalles där vi träffade upp Gustav.


 5 saker ni kanske inte visste om mig

Ligger hemma i sängen och hostar och snorar. Blev nog förkyld då vi satt ute och grillade i kylan på valborg.
I brist på saker att göra tänkte jag lägga upp 5 saker ni inte visste om mig.
1. Jag måste hålla för näsan då jag dyker under vatten.
2. Jag är väldigt flygrädd. 
3. Jag är sämst på att skala potatisar eftersom mina föräldrar gjorde det jämt åt mig tills jag var typ 15.
4. Jag kan bara dricka kaffe och te om det är lite varmare än rumstemperatur, det är därför jag jämt har så mycket mjölk i kaffet.
5. Om det fanns en råvara som jag var tvungen att äta i resten av mitt liv så skulle det lätt vara potatis.
 

RSS 2.0