Fredag 300312

Idag fick vi i klassen besök från Hanna som jobbar som mönsterkonstruktör för Style in. Hon berättade om vilka utbildningar som hon har gått, bland annat om tillskärarakademin i Göteborg där hon gick direktris (som förövrigt jag är smått intresserad av att söka till). Hon berättade även hur det är att jobba för Style in mm.
Efter skolan gick jag och Linn en sväng på stan i luleå där jag fyndade ett par jättesnygga höga jeans och ett svart basic linne från monki.

Tisdag 270312

Blev ett stadsbesök med denna babe idag. Tog en tisdagsfika på nodo och småkikade runt bland butikerna, riktigt mys.


Måndag 260312

Nyss skrivit färdigt en uppgift i samhälls om globalt matsvinn, det betyder att morgondagen som skulle gå åt till hemmastudie istället blir som en extra helgdag.


Lördag 240312

Har hunnit med mycket idag. På morgonen mötte jag och Gugge upp Emelie och Patrik på nodo för en brunch, jag beställde en tallrik med ceasarsallad. Efter brunchen gick vi runt bland butikerna, blev dock inget shoppande för min del. Gick även en sväng till krokodil där vi satt och sörplade te och pratade om lite allt möjligt.
Senare mot eftermiddagen gick jag på bio med favoritmännen mina (Gugge och Simon) och såg på hunger games som var riktigt bra.
Efter bion åkte jag och Gustav iväg till piteås ghetto (öjebyn) där vi mötte upp några kompisar.
Foto: Emelie Lindberg

En månad kvar

Nu är det bara en månad kvar tills jag fyller 19. Lite tråkig ålder men åtminstone ett år närmare 20. Här kommer en liten lista på saker som inte skulle sitta helt fel i mina födelsedagspaket.
1 Inspirationsbok; minimalism and fashion skriven av Elyssa Dimant.
2 Hårinpackning; nutritive masquintense från kérastase, finns att köpa på cau + co.
3 Presentkort; på IKEA.
4 Glas; vinglas från iittala.
5 Mobil; Iphone 4s.
6 Pengar.
(önskas i ingen specifik ordning)

Tisdag 200312

Hemma efter att ha spenderat nästan två timmar på gymmet. Tränade pass 1 idag, mage och ben. Nu är det bara att invänta en saftig träningsvärk. Påbörjade förövrigt deffen igår.


Söndag 190312

Idag har jag och gugge varit på kalas i degeränget. Blev bjudna på fika och smörgåstårta hemma hos Patrik som fyller 23 imorgon. Nu är vi då tillbaka i gugges residence med varsin foodbaby. Nu; soffläge och hockey

Lars and the real girl

Tänkte passa på och slänga in ett litet filmtips på en film som jag och Gustav såg igår. Lars and the real girl heter filmen och har Ryan Gosling i huvudrollen. Riktigt bra film, ett tips till er som vill se en lite udda romantisk drama.

Lördag 170312

Nyss kommit ut från duschen efter att ha varit på veckans andra spinningpass och nu sitter jag hemma i en tom lägenhet. Mannen är på firmafest och kommer inte hem förrän imorgon.
Nu ska jag gå och äta lite frukost och efter det ska springa iväg för att ta en fika med min syster som har kommit hem från stockholm. Blir även att övningsköra med mamma idag. Ikväll vankas det festligheter.

Fredag 160312

Nyss kommit hem efter att ha varit och gjort riskettan på körskolan, nu blir det gymmet för kroppsmätning och efter det blir det hårdträning.

Är helt slut efter gymmet. Gjorde pass 4 idag med bröst, mage och ryggövningar. Fick även göra en kroppsmätning vilket var något nytt för mig, det gick ut på att jag fick stå på en våg där de sedan knapprade in mig längd, ålder och sedan räknade den ut hur många procent fett, muskelmassa osv som jag har i min kropp. Den räknade också ut hur många kalorier jag borde få i mig dagligen för att inte bryta bort några muskler.
Innan jag åkte hem från gymmet passade jag även på att boka in mig på ännu ett spinningpass som är imorgon. 

Torsdag 150312

Har nyss hoppat ut ur duschen efter att ha varit på ett svettigt spinningpass på korpen. Känns så skönt att börja träna igen efter nästan en månads uppehåll. Gugge har till och med börjat slipa på ett träningsschema till mig, ska även börja deffa tillsammans med Gustav från och med nästa vecka, dvs; ingen potatis, ingen mer öl, bröd, pasta, schlirr osvosv...
Blir intressant att se hur det här kommer gå.


Tänkte också passa på att lägga upp mitt träningsschema utifall någon var nyfiken på hur det ser ut.
Pass1:
Ben 4övningar 3set 10reps
Övning 1: Benböj
Övning 2: Bred benpress (booty)
Övning 3: Bensparkar
Övning 4: Baksida

Mage 3övningar 3set 10-20reps
Övning 1: Magmaskin (tungt)
Övning 2: Sittups nedåtlutande alt. Bålmaskin
Övning 3: Benlyft
-
Pass2:
Biceps 3övningar 3set 10-12reps
Övning 1: Curling stång
Övning 2: Hantlar ståendes
Övning 3: Rep i cablecross

Triceps 3övningar 3set 10-12reps
Övning 1: Triceps maskin (dips)
Övning 2: Press bakom nacke (hantel)
Övning 3: Rep i cablecross

Axlar 3övningar 3set 10-15reps
Övning 1: Pressmaskin (uppåt)
Övning 2: Sidolyftmaskin
Övning 3: Baksidamaskin
-
Pass3:
Spinning

Pass4:
Rygg 3övningar 3set 8-10reps
Övning 1: Roddmaskin
Övning 2: Ryggups
Övning 3: Breda latsdrag

Bröst 2övningar 3set 8-10reps
Övning 1: Pressmaskin
Övning 2: Flyesmaskin

Mage

Onsdag 140312

Drog en sväng till nodo med tre snygga brudar idag.
Foto: Gabrielle Degerman


Tisdag 130312

Har varit en bra dag idag. Fick äntligen hem min efterlängtade studentmössa (som för övrigt är jättesnygg!) + att jag fick ett gymkort på korpen i Piteå. Har verkligen saknat att träna ända sedan mitt gymkort på inpuls gick ut.

-

Mumford & sons - Home

-

Benjamin Francis Leftwich - The boat

Projektarbete - studentklänning

Stannade kvar och sydde idag efter skolan igen. Resultat; herrbyxor klara behöver bara fållas efter mina modellers längd och sedan började jag sy på en till klänning till projektarbetet som jag också ska använda som min studentklänning.
Som vanligt vill jag inte lägga ut bilder på PA-kläderna innan modevisningen men som alltid får ni en liten ledtråd av mig; vit, draperad, kort och öppen rygg.
Kommer säkert hinna sy klart studentklänningen imorgon. Inte dåligt, 2 plagg på 3 dagar.

Måndag 050312

Har varit på skolan från 08:15 - 20:10. Slutade egentligen skolan kl tre men jag och Linn valde att stanna kvar och sy på våra projektarbeten, pluspoäng till oss!
Btw sydde nästan klart ett par herrbyxor idag till mitt PA, har bara linningen kvar.

Balklänning

Nu har jag äntligen kommit på hur min balklänning ska se ut. Vi börjar nämligen sy festklänningar när vi börjar om skolan igen. Skulle gärna vilja lägga ut en bild på den klänning som har inspirerat mig men jag är lite rädd för att någon kanske skulle sno min idé.
Ledtråd; cremefärgad/vit, spets, transparent, pärlor och släp.

Hundvakt


-

Benjamin Francis Leftwich - Atlas hands

Torsdagsångest

- Sportlovet är snart över och det känns som att jag inte har gjort någonting vettigt alls.
- Har världens träningsabstinens och mitt gymkort på inpuls har gått ut.
- Att jag snart går ut skolan och jag inte kommer träffa alla i klassen lika ofta.
- Att jag inte har fått min studentmössa ännu.
- Ångest över körkortet.
- Måste få ett jobb efter jag har gått ut skolan.
- Måste vidareutbilda mig för att kunna få något roligt jobb inom kläddesign och att de vidareutbildningar som jag faktiskt tycker verkar passande bara finns nere i Borås och Göteborg. (Vill verkligen inte flytta från Piteå och särskilt inte till Borås.)
- Att många kompisar kommer att flytta när de har gått ut skolan.
- Att jag måste göra matteläxa, mönsterkonstruktion och samhälls innan lovet är slut. (Varför kallar de ens det för lov när man ändå tar med sig halva skolan hem?)
- Måste sy klart mitt projektarbete snart. Har ett par herrbyxor och två klänningar + brudslöjor kvar att sy klart.

Torsdag 010312

Ska snart gå iväg till körskolan för min första körlektion på länge. Känns verkligen som att jag borde ta tag i körningen nu innan sommaren kommer.

Tre favoriter

Mina tre favoritparfymer. Från vänster;
Giorgio Armani - Acqua di gioia
Dolce & Gabbana - The one
Marc Jacobs - Lola


RSS 2.0