13:36

Än så länge har dagen gått som planerat. Har hunnit handla, börjat påskpynta lite smått, varit på reprisen, varit förbi morfars grav och lämnat ljus, städat och nu sitter jag och väntar på att mina kakor ska gräddas klart. Efter det ska jag nog åka och hämta påskris och pynta det. 

Morotsbiffar

Tänkte dela med mig av ett av mina favorit recept för tillfället. Det här receptet är snabbt och enkelt att laga, samt att det är billigt. 
 
För två personer behöver du:
3 morötter 
En halv lök
1 ägg
1.5 matskedar ströbröd
0.5 matsked potatismjöl
Salt och peppar
Olja till stekning
 
Börja med att finriva morötterna. Det är väldigt viktigt att morötterna är just finrivna istället för grovt rivna för annars blir det plättar istället för biffar.
Finhacka sedan löken. Själv brukar jag ha den i en matberedare istället.
Tillsätt sedan resten av ingredienserna. Värm upp pannan till låg värme och forma sedan blandningen till biffar eller burgare och stek sedan dem tills de är helt genomstekta.
Om jag gör morotsbiffar brukar jag servera potatismos och brunsås till, annars brukar jag göra hambugare av dem. 
 

Måndag 310414

Kunde inte somna om sedan Gustav åkte iväg till jobbet. Ligger fortfarande och vrider mig i sängen, kollar mobilen och läser aftonbladet. 
Ska göra ett försök till en produktiv dag. Ska bland annat åka och handla om en liten stund, sen har jag tänkt skicka in mina betyg, städa, baka, betala räkningar och söka jobb. Ska även försöka hinna med en sväng på reprisen. 

Senaste fynden

Tänkte bara passa på att slänga upp nå sketna mobilbilder på två av mina senaste fynd, när jag likaså är i bloggfarten. 
Hittade denna goding från en skola i norrfjärden när jag klickade runt på blocket.

Hittade den här byrån för femtio riksdaler(?!?) på reprisen efter en biltur i öjebyn med Emelie.

Förra veckan i bildformat


Tog ut våffeldagen i förskott på nygatan. 
Blev bjuden på fika och brudklänningsvisning hos Crabbo, Patrik och Lily i fredags.
Lördagen spenderades delvis på challenge med gänget, öl och mat. Mot kvällen blev det spontanfest hemma hos gugge och mig. 

Tapas

För någon vecka sedan satt jag, gugge, Crabbo, Patrik och en massa annat folk på det nya tapas-placet ovanför busstationen. Har craveat tapas ända sedan jag kom hem från Barcelona. 
Maten var väl helt okej. Min tapasbricka bestod av bla. bläckfisk, fläskfilé och haulomi.
En trevlig kväll som avslutades med kaffe och öl hemma hos Crabbo, Patrik och Lily.  

Onsdag 260314

Blev att hänga på stan med Belle och Sara idag. Gick runt bland butikerna men gick hem tomhänt. 
Senare samma dag satt jag, mamma och Gustav på supporterbussen mot Luleå för att se matchen. 1-0 till Väcksjö men hade det trevligt ändå.Jokkmokks marknad

För några veckor sedan åkte jag, crabbo, Patrik, Marcus och Rasmus iväg till Crabbos till Jokkmokk för att leva stuglivet och gå på marknad.
Kollade då Erika och Thomas åkte renracet.

Efter att ha gått några timmar på marknaden åkte vi tillbaka till stugan lite frusna, där vi startade en brasa och började koka palt.
Nästa morgon blev det en tur ut på isen med skotrarna för lite pimpling.

Onsdag 130314

Längtar så otroligt mycket tills Augusti. Har redan hunnit boka tid för vaccination samt att jag har förnyat mitt pass som jag ska hämta imorgon. 
Jag kan inte riktigt förstå än att jag faktiskt ska till Japan men det lär väl komma när jag packar resväskan, som jag förövrigt skriver en packlista till just nu. 

Tokyo

Länge sen man uppdaterat här. Ska försöka bli bättre på det.
Ska börja med att berätta en jätterolig nyhet. Nu har vi äntligen bokat flyget till Japan. I nuläget är det fyra personer som ska åka. Jag, Gustav, Micke och David. 
Vi har kommer vara i Tokyo i tre veckor och vi åker dit i augusti. Jag har fortfarande inte riktigt greppat att ja faktiskt ska dit. Idag var jag då iaf hos polisen och förnyade mitt pass samt att jag har ringt vårdcentralen och bokat tid för vaccination.RSS 2.0